Fabian en Annabel over Laar & Berg

Fabian: 'Je leert hier heel goed Engels en het is helemaal niet erg als je dat nog niet goed kunt.'

Annabel: 'De eerste keer dat ik hier kwam, vond ik de sfeer leuk en docenten en leerlingen zijn heel aardig. Je leert veel van de docenten maar je kunt ook grapjes met ze uithalen.'

 

Arnoud van Onna, vader van Job van Onna in 6 VWO en Maud van Onna in 3 MYP

'Laar & Berg is een overzichtelijke school met mooie faciliteiten en een heel gemoedelijke sfeer. Bovendien hebben de kinderen straks veel profijt van al dat Engels. Ook het Middle Years Programme op Laar & Berg geeft de kinderen veel extra's.'

Zelf heb ik bedrijfskunde gestudeerd en kwam toen pas in aanraking met Engels omdat veel studieboeken in het Engels zijn geschreven. Als je dat al gewend bent vanuit de middelbare school dan is studeren een stuk makkelijker. Ook het Middle Years Programme op Laar & Berg geeft de kinderen veel extra's. Mijn dochter moet nu voor een wiskunde toets niet alleen de saaie definities leren, maar de begrippen ook kunnen toepassen. Ze krijgt bijvoorbeeld de opdracht om een spel te bedenken en te maken waarin de leerstof terugkomt, vervolgens moeten ze op hun eigen leren kunnen reflecteren; ze moeten nadenken over wat ze hebben geleerd en verwoorden wat ze ervan vinden. Op die manier worden de kinderen heel breed opgeleid, ik wou dat ik dat zelf had kunnen doen.

 

 

Waar het om gaat

Eigen device

Elke leerling heeft een eigen laptop; veel lesmateriaal is online. Daarnaast gebruik je best veel boeken, de afwisseling vinden we belangrijk.

Excursies

Leren doe je misschien wel meer buiten dan binnen de klaslokalen.zodra het weer kan, trekken we erop uit.

Gezonde leefstijl

De Laar & Berg campus heeft een prachtig sportveld, waardoor we veel buiten sporten. Onze kantine heeft een groot aanbod in gezonde keuzes.

Kunst & muziek

Beeldende vorming, performing arts, muziek en film. Ook in de kunstvakken hebben we een breed aanbod, gegeven door inspirerende docenten.

Meertaligheid

Er zijn niet alleen veel vakken die in een andere taal worden gegeven, we leren je ook hoe je een taal leert. Je volgt drie verschillende talen, en kiest er dan 1 of 2.