Korte Informatieavond

Op dinsdag 7 november is er van 19:30-20:30 een korte informatieavond voor ouder(s)/verzorger(s) met een algemene presentatie en een korte rondleiding door de school.

Uitgebreide Informatieavond

Op dinsdag 6 februari (19:30-21:30) is er een uitgebreide informatieavond voor ouder(s)/verzorger(s).

Er zullen dan 4 korte presentaties zijn met nagesprek. Ook is er ruimte voor vragen vanuit de zaal. De hele avond vindt plaats in de hal van Laar & Berg.

Online Q&A

Op woensdag 6 maart (19:30-20:30) is er een online Q&A voor leerlingen, ouder(s)/verzorger(s) en basisschooldocenten. Tijdens deze Online Q&A werden live vragen beantwoord door een panel bestaand uit leerlingen, een docent, de afdelingsmanager, de rector en een ouder.

Kijk hier de online Q&A van 25 januari 2023 terug

 

 

Meelopen? Junior High

Tijdens deze middag nemen de groep 8 - leerlingen deel aan een aantal lessen. Zo maken ze kennis met een aantal vakken, docenten en het schoolgebouw. De leerlingen worden vooraf ingedeeld in groepen. Bij binnenkomst krijgen de leerlingen te horen in welke groep ze zijn ingedeeld en welke lessen ze gaan volgen. Alle leerlingen krijgen wat te drinken en hoeven alleen een pen & potlood mee te nemen.

Als ouder heeft u uiteraard gelegenheid om uw kind te komen brengen, maar de bijeenkomst is echt alleen voor leerlingen bedoeld. 

Wanneer is de Junior High? 

Junior High II MYP (tweetaligheid)- 13 december 2023 (14:30-16:30) - vol

Junior High III L&B Beta Battle - 31 januari 2024 (14:30-16:30)

Junior High IV MYP (tweetaligheid) - 14 februari 2024 (14:30-16:30)


Aanmelden
Voor een Junior High kan je je aanmelden via lb.juniorhigh@atscholen.nl 
o.v.v. datum deelname Junior High, naam leerling en de naam van de basisschool.

Vier groep 8-ers op bezoek bij Laar & Berg

Meer weten? Blijf ons volgen via social media

L&B Facebook

Tot slot: vergeet je niet aan te melden voor het nieuwe schooljaar

Heb jij van je basisschool een advies voor vwo, havo/vwo of havo gekregen? Dan ben je welkom op onze school. Bewaar de originele adviesbrief van de basisschool goed, die heb je straks nodig. Je kunt je in de eerste week van maart aanmelden.

Er vindt geen loting plaats.  

Ga naar de aanmeldpagina

Waar het om gaat

Eigen device

Elke leerling heeft een eigen laptop; veel lesmateriaal is online. Daarnaast gebruik je best veel boeken, de afwisseling vinden we belangrijk.

Excursies

Leren doe je misschien wel meer buiten dan binnen de klaslokalen.zodra het weer kan, trekken we erop uit.

Gezonde leefstijl

De Laar & Berg campus heeft een prachtig sportveld, waardoor we veel buiten sporten. Onze kantine heeft een groot aanbod in gezonde keuzes.

Kunst & muziek

Beeldende vorming, performing arts, muziek en film. Ook in de kunstvakken hebben we een breed aanbod, gegeven door inspirerende docenten.

Meertaligheid

Er zijn niet alleen veel vakken die in een andere taal worden gegeven, we leren je ook hoe je een taal leert. Je volgt drie verschillende talen, en kiest er dan 1 of 2.