Begeleiding om achterstanden in te halen

Vanuit de NPO gelden hebben we op Laar & Berg onder gekozen voor extra begeleiding van leerlingen. Tijdens de lessen kunnen leerlingen door de docent naar onze nieuwe onderwijsassistent Tiffany gestuurd worden waar zij in rust zelf kunnen werken. Tiffany zit in de studieruimtes van de mediatheek. De docent heeft hierdoor meer tijd en aandacht voor de rest van de klas.

Daarnaast hebben we contact gezocht met stichting TopTutors om voor ons huiswerkbegeleiding en bijles te organiseren. De schoolcoordinator van TopTutors is onze oud-leerling Alexandra Rubens.

Examenleerlingen kunnen zich opgeven bij Lyceo voor examentraining.

Huiswerkbegeleiding

Na schooltijd kunnen leerlingen naar de mediatheek komen om onder begeleiding van enkele oud-leerlingen in rust hun huiswerk te maken. Tussen 14:30u en 18:00u is de huiswerkbegeleiding open. Dagelijks (behalve vrijdag) is er ruimte voor 30 tot 40 leerlingen.

Onze leerlingen komen na hun lessen bij de huiswerkbegeleiding en worden dan ontvangen door de Tutoren. Zij vragen naar het huiswerk en helpen de leerlingen met plannen. Wanneer uw kind vragen heeft over het huiswerk kunnen ze die stellen aan de tutoren. Hier komt het goed uit dat de tutoren oud-leerlingen van Laar & Berg zijn. Zij weten wat ons huiswerk inhoudt en kennen de docenten en hun huiswerkopdrachten van buiten.
Wanneer het huiswerk af is kan uw kind weer naar huis.

Om uw kind op te geven kunt u contact opnemen met de Toptutor Coördinator Alexandra Rubens. alexandrarubens@toptutors.nl

Bijles

Wanneer er plek is voor bijles voor uw kind kan hij/zij enkele bijlessen krijgen van een tutor. Ook hier zal Alexandra Rubens optreden als coördinator. Zij koppelt de leerlingen aan de tutoren.

Wanneer de koppeling er is kunnen de tutoren en de leerlingen zelf samen afspraken maken voor de bijlessen. Om dit voor een zo groot mogelijke groep mogelijk te maken is ervoor gekozen om het aantal bijlessen beperkt te houden. Wanneer u verder bijles zou willen voor uw kind dan is er de mogelijkheid voor bijles van een 4+er.