Sinds de gecancelde 80dB afgelopen maart, als gevolg van de coronapandemie zijn we steeds op zoek geweest naar nieuwe momenten en de geschikte vorm om de show alsnog te kunnen realiseren. 

We hoopten na de zomervakantie een buitenoptreden voor een live publiek te kunnen opzetten, maar de recente ontwikkelingen heeft het organiseren van zo'n evenement erg ingewikkeld gemaakt. 

Maar nu, eindelijk, na veel evaluatie en overleg, is de kogel door de kerk.  

We hebben besloten om 80dB 2020 te organiseren als livestream-evenement, zonder publiek.  

Deze livestream vindt plaats op donderdag 22 oktober 2020 om 18:00. 

Eigenaren van een ticket (aangeschaft via Billetto) krijgen op 21 oktober een exclusieve link om de livestream te bekijken. Via deze link kunt u op 22 oktober vanaf 17.45 bij de Livestream aanwezig zijn. Ook zal de show via dezelfde link tot 30 oktober terug te kijken zijn. 

Voor deze livestream zal de L&B Stage Crew het licht, geluid en beeld verzorgen. Hiervoor zullen we ook apparatuur inhuren. We hebben hier meer apparatuur voor nodig dan voor een reguliere show. Het het geld van de kaartverkoop wordt hiervoor gebruikt. 

Voor de mensen die in maart nog geen kaartje hadden gekocht, heropenen we de kaartverkoop. Tot 21 oktober 18.00 kunt u uw kaartje kopen voor toegang tot de livestream via: https://billetto.nl/en/e/livestream-80db-2020-tickets-402167/  

Om de afstand tussen de performers groot genoeg te houden hebben we enkele aanpassingen in het programma moeten maken. 

  • Er zullen 20 optredens zijn in plaats van 29. 
  • De bandbezetting is kleiner dan gepland. 
  • We zullen op 2 verschillende podia werken zodat voor elk nummer de instrumenten en microfoons schoongemaakt kunnen worden. 
  • Grote groepen op het podium zijn niet mogelijk. 

Dit betekent dat we helaas een aantal nummers moeten schrappen voor deze editie. In deze gevallen nemen we contact op met de betrokken artiesten. Dat vinden we jammer, want ze hebben zich volledig ingezet voor deze nummers! Deze nummers kunnen worden uitgesteld totdat we een live editie van 80dB kunnen uitvoeren.  

We vertrouwen erop dat jullie net zo blij zullen zijn als wij dat 80dB 2020 door kan gaan in deze vorm: het maken van prachtige muziek in een zo veilig mogelijke omgeving! 

Muziekrepetities vinden plaats in het muzieklokaal tijdens de werkweek, in de middag van de studiedag (maandag 19 oktober) en op dinsdag 22 oktober in de middag. De generale repetitie vindt plaats op woensdag de 21e van 17.00-20.30. Aanwezigheid bij de generale repetitie is verplicht. Er wordt een repetitieschema gemaakt dat naar alle deelnemers wordt gestuurd. 

Heeft u nog vragen, ideeën, apparatuur of opmerkingen, laat het ons alstublieft weten. 

Mede namens de muziekcommissie en de directie, 

Benedict Weisser (Docent Muziek, Arts Coördinator) 

Ralph Kooijman (Docent Performing Arts/Film, PR & Events Coördinator)