Uitwisseling

​​​​​Finland exchange

Een uitwisselingsproject voor Y3 leerlingen met Vaasa, Finland. Tijdens het verblijf in Finland onderzoeken de leerlingen van Laar & Berg een onderwerp naar keuze, deze keuze hoeft niet per se over de verschillen of gelijkenissen tussen de educaties te zijn maar mag over alles gaan waar de studenten zich voor interesseren. Ook komen er Finse leerlingen naar Nederland en lopen zij mee op Laar & Berg.

World Scholars Cup

De World Scholar's Cup (afgekort tot WSC) is een internationaal programma waarin studenten, soms wel uit 82 verschillende landen, worden aangemoedigd om de discussieren en debatteren over actuele onderwerpen. Elk jaar gaat er ook een delegatie van Laar & Berg leerlingen naar de WSC. ​ 

Wynberg Highschool

Een aantal jaar geleden zijn de ATscholen een uitwisselingsprogramma gestart met Zuid-Afrika. Jaarlijks gaan er twee leerlingen voor een periode van 10 maanden naar Wynberg Boys en Wynberg Girls Highschool in Kaapstad. Ze maken daar deel uit van het docententeamVan deze Zuid-Afrikaanse scholen komen ook een jongen en meisje naar Laar & Berg en het ATC. De Nederlandse en de Zuid-Afrikaanse leerlingen​ wisselen letterlijk van plek door bij elkaars ouders te verblijven.

Robert Storms Foundation

​Voor leerlingen in de examenklas die van plan zijn in het buitenland te gaan studeren of aan een internationaal project mee te doen, heeft de AT-scholen een studiebeurs beschikbaar. Jaarlijks worden tien beurzen van maximaal € 2.000.​ uitgereikt. Hiervoor geldt een selectieprocedure. 
 
​​​