Keuze middelbare school met tweetalig onderwijs
 

Van basisschool naar L&B

​​​​​​​​​​Binnenkort sluit je de basisschoolperiode af en maak je de keuze voor een middelbare school. Je staat op het punt de wereld in te stappen en samen met je ouders ga je op zoek naar een school die kwalitatief hoogstaand onderwijs verzorgt en echt bij jou past. Laar & Berg is zo’n school.

Tweetalig onderwijs

Op Laar & Berg volg je in de onderbouw het tweetalige Middle Years Programme (MYP). Dit internationale programma van het International Baccalaureate (IB) beslaat de hele onderbouw en kan je afsluiten met een certificaat. Dit programma is uniek in Nederland, er zijn maar twee scholen die dit programma voor Nederlandse leerlingen aanbieden.  In de bovenbouw volgen alle leerlingen van Laar & Berg het ​Nederlandse havo- of vwo-examentraject of stromen door naar het IB Diploma Programme.

Brede ontwikkeling

Op Laar & Berg stimuleren we je om het maximale uit jezelf te halen zodat je de beste resultaten kunt bereiken. Daarnaast vinden wij het heel belangrijk dat jij je in een veilige omgeving kan ontplooien tot een evenwichtig persoon, in staat om de juiste beslissingen te nemen. ​Laar & Berg is een school waar internationale oriëntatie een belangrijke plaats heeft in het curriculum. In de lessen, maar ook tijdens excursies, leer je allerlei verschillende culturen en gewoonten kennen, waardoor jij je horizon en je kijk op de wereld kunt verbreden.​ Lees ook ons leerlingprofiel

Kunst & Cultuur

Er is op Laar & Berg ook volop ruimte voor creatieve ontwikkeling. Toneel, beeldende kunst en muziek krijgen veel aandacht. De jaarlijkse muziekavonden Klassiek & Unplugged en 80dB zijn bekend in de regio en zorgen elk jaar voor een uitverkocht huis. De optredens en een belangrijk deel van de organisatie worden verzorgd door onze leerlingen. Ook hebben leerlingen van Laar & Berg de afgelopen jaren volledige theaterproducties gecomponeerd en uitgevoerd. In onze brochure ​gaan we kort in op ons onderwijs en laten we zien wat wij belangrijk vinden bij ons op school. Wij hopen je binnenkort te ontmoeten en wensen je heel veel succes met het maken van de keuze voor jouw nieuwe school.

Bekijk hier onze introductiefilm met onze leerlingen in de hoofdrol.  Graag tot ziens op Laar & Berg!​​​